15.50 €
Toidu kirjeldus
Mantõ on hõrk roog Usbeki köögist, mis valmistatakse paarist pehmest õhukesest taignatükist, mille sees on mahlane lihatäidis. Mantõd on tõelised «nomaadid»: esmalt tulid need Hiinast Kesk-Aasiasse, siit aga «rändas» see roog oma mitmetahulise retseptuuri ja valmistusviisiga Venemaale ning teistesse Euroopa riikidesse. Enamust Usbeki köögi toite tuleb süüa kätega ja ka mantõ kuulub nende hulka. Neid muide ongi söögiriistadega üsna keeruline süüa, nii et mõne minuti pärast saate ise aru, et kätega on neid mitte ainult mugavam, vaid ka palju maitsvam süüa – mahlane täidis ei pudene välja, vaid jääb koos mahlaga mantõ sisse. Tänu sellele, et mantõd valmivad aurul, säilib neis köögiviljade ja liha toiteväärtus maksimaalselt – selle eripära poolest paistab silma kogu Usbeki köök.